Osby Missionsförsamling - SMU

Vecka 9 (27/2 - 4/3)

Tisdag - Sönd i Osby

Vår pastor heter

Ulf Ohlqvist och bor i Ljungby.

Han delar tjänst med oss och

Falkvikskyrkan i Sölvesborg

Därför arbetar han varannan

vecka i vår församling.

Kontakta honom för tidbokning

När gjorde du någon glad?

Luk 10:27

Det finns saker som låter lättare än vad de många gånger är. Att göra någon annan glad kan vara det. Är det någon man tycker om och inte är osams med, är det ju lätt. Att vilja någon väl som inte har samma åsikter som jag, kan vara svårt, än svårare att vilja någon väl som gjort mig illa på ett eller annat sätt. I slutet på det dubbla kärleksbudet: Du skall älska Herren ....och din nästa som dig själv, uppmanas vi att älska vår nästa. Till att vilja göra någon annan glad för jag vill den personen väl. Det är mycket lättare att tala om för andra vad de ska göra än att göra det själv.

Det börjar hos mig själv, med min vilja. Jag kan bara ta ansvar för att ändra på mig själv. Många kan känna igen sig när man ser två barn som är osams. De kanske både har slagits och gjort sönder en sak som är den andres i ilskan. Mellan barnen står det en vuxen och säger att det ska säga förlåt till varandra. Från barnen kan man höra två motvilliga förlåt och så går de lika arga och sura åt var sitt håll. Förlåt sa de för att en vuxen krävde det, inte för att de ville. Inte vill de egentligen vara arga eller sura på varandra, men där och då fanns ingen önskan att den andra skulle bli glad. När du gjorde någon glad?

"Du skalll älska Herren, Din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nässta som dig själv" (Lk 10:27)

Som föräldrer kan man vara det dummaste som finns, men man tar emot sitt barns ilska och ord. Men höra att man är det dummaste som finns från någon annan kan vara så mycket svårare. Att känna att jag vill någon annan väl som gjort fel mot mig är svårt. Lika lätt som det är att visa omsorg och bry sig om sina nära och vilja dem väl, kan det vara svårt att bry sig om någon som man inte känner eller som finns långt bort. Många människor i värlen lider av hunger och saknar bostad. Det är lätt att glömma/låta bli att hjälpa, för de finns inte nära mig.

Bry sig om den som sitter och tigger utanför mataffören för den inte får jobb i sitt land och kan försöja sig och sin familj där, varför ska vi det? Vi pratar ofta om att värna naturen, men hur ofta pratar vi om att värna om varandra? Kan vårt prat få bli en början som ka leda till att vi övergår från ord till handling? Så vi i handling visar att vi värnar om fler än dem som är oss närmast. våga värna om varandra och om andra.

Pastor Ulf Ohlqvist.

Uppdaterad 2018-02 -19