Osby Missionsförsamling - SMU

 

PASTORNS TJÄNSTGÖRING:

 

 

Expeditionstid:

Ojämna veckor

Fredagar 09.30-12.00

Om han inte har pastorala tjänster på annat håll

 

 

PASTORNS TJÄNSTGÖRING:

 

Pastorn i tjänst

OJÄMNA VECKOR!!

Tel: 070-6271223

 

 

 

 

Vår pastor heter

Ulf Ohlqvist och bor i Ljungby.

Han delar tjänst med oss och

Falkvikskyrkan i Sölvesborg

Därför arbetar han varannan

vecka i vår församling.

 

 

 

 

 

Visst blir det vår i år också.....!!

 

Efter en, på senare år i alla fall, historiskt lång vinter och vår så blir vår längtan efter sommar, kanske också historiskt stark. Sommaren är nog vår mest efterlängtade årstid. Men det är svårt att säga när den kommer och vi får vid många tillfällen säga: -När är det sommar, under den långa tiden mellan vinter och sommar. Det är en kamp mellan luftmassorna men till slut segrar ändå värmen när vår del av jordklotet allt mer vänder sig mot solen. Sommarens ankomst är en process som ibland går långsamt och ibland går snabbt, nästan som en explosion. Så är det nog med den kristna tron också. Vi längtar, önskar och hoppas många gånger på att energin, kraften och livet ska flöda i oss. Då Gud ska bli tydlig och närvarande. Men det är också en process som ibland exploderar i oss och ibland mognar sakta fram. Så kan det vara med den kristna församlingen också. När man tycker att vintern är historiskt lång så kommer Gud till oss och värmer och tinar det som är fruset och skapar förutsättningar för att trons frö ska gro och växa och blomma hos oss var och en och hos människor vi möter

 

Likt vardagssol i morgonglöd gick Jesus fram ur natt och död till liv förutan like. Därför, så länge världen står det efter vinter kommer vår också i andens rike.

Som fåglars kör i lund och mark besjunger våren, blid och stark och livets alla under, vi må besjunga med varann hans liv, som döden övervann i påskens morgonstunder.

Snart alla ängar stå i skrud och skogen kläder sig till brud när livets krafter blomma. Så kommer vår i Jesu namn i folkets liv, i kyrkans famn till alla själars fromma (Psalmer och sånger nr 198)

 

Pastor Ulf Ohlqvist.

Uppdaterad 2018-05-04

 

Kontakt: webbmaster@missionskyrkanosby.se

Copyright © All Rights Reserved