Osby Missionsförsamling - SMU

Snart är det vår - igen !

Bryr du dig inte om att vi går under?

Ja, så sa lärljungarna när de var på färd över Genesarets sjö den där kvällen för ett antal år sedan. Och i båten låg Jesus och sov, trots att det gick sunamivågor över sjön, beronde på att en mindre jordbävning inträffade. (enligt grundtexten i Matt). Det fanns tolv lärljungar i båten och fyra av dessa (Petrus, Johannes, Andreas och Jakob)var väl förtrogna med sjön och de nyckfulla vindarna, eftersom de hade sjön som sin arbetsplats dagligen, men detta var något utöver det vanliga och som ingen varit med om innan. I sin uppgivenhet utropar de sin hjälplöshet och förtvivlan och riktar orden till den sovande Jesus: Bryr du dig inte om att vi går under.

Jesus stillar stormen och fäller kommentaren: Varför är ni rädda?

Man skulle kunna säga väldigt mycket om denna texten, om lärljungarnas reaktion, hur Jesus handlar och hans kommentar: Varför är ni rädda?

Personligen skulle jag inte ha några svårigheter att förklara, efter en del erfarenheter från turer på sjön genom åren.

Denna som så många andra texter säger oss, att även om vi inte uppfattar det så, är Jesus alltid med i vår livsbåt och speciellt när det stormar. Kanske lite blåögt att resonera så, men det finns så många texter i vår Bibel och genom historien som talar om att i det lilla snäckskal som vi är och rör oss på livets hav, så kommer vi aldrig ifrån stormarna i våra liv och att då känna den frid som Paulus talar om i Filipperrbrevet 4:7 Han ger oss Guds frid som är mer värd än allt vi tänker och ger våra hjärtan och tankar skydd i Kristus Jesus, det kan skänka ett litet hopp av förtröstan i hjälplösheten för vi är inte ensamma på livets hav

Vi får precis som den blinde mannen i Luk. 18 utropa : Förbarma dig över mig, Jesus Davids son och också orden : Bryr du dig inte om.....!

En önskan om Guds välsignelse och beskygg

Lars-Åke